Geprikkeld

Regelmatig starten practische workshop’s voor ouders en kind(eren), die meer willen weten over ‘prikkels’ van buiten af en hoe je daarmee om kunt gaan.
Of je nu volwassen bent of kind, ons hoofd zit wel eens vol van alle prikkels die je (ongemerkt) binnenkrijgt. Je kan er slecht van gaan slapen en eten of vaak moe zijn en moeilijk je bed uitkomen, je kunt regelmatig boos of verdrietig zijn of je heel erg terugtrekken. Je vindt het lastig om bij veel mensen te zijn of om in een groep te praten. Concentreren is wel lastig, het kan zijn dat je vaak koude voeten en vreemde pijntjes in je lijf hebt, of je bent heel erg verlegen, maar hier kun je zèlf, kind èn ouder, wat aan doen!

Wat gaan we doen en wat levert dat op?
In deze workshop ga je op een speelse manier inzicht krijgen in die prikkels en hoe jij daar zèlf invloed op uit kunt oefenen.
Je gaat voelen en ervaren dat prikkels te maken hebben met de energie van anderen en van jezelf. Je krijgt op een speelse manier technieken aangereikt die je kunnen helpen om jezelf af te schermen voor anderen, om (meer) bij jezelf te blijven en hoe je jezelf steviger kunt maken. Ontspannings-oefeningen brengen je lichaam en geest tot rust, waardoor je lichaam warmer en vitaler wordt. Je gaat ‘focussen’ en je oefent met je aandacht; waar is die nu en kun je het ook terughalen uit waar je mee bezig bent? Voor je concentratie!
We maken gebruik van geleide visualisatie-oefeningen en ontspannende energie-oefeningen voor lichaam en geest. Tekenen, schrijven, samenwerken en uitwisselen met
elkaar worden in deze workshop als mogelijkheden tot uiten gebruikt.De technieken die je krijgt aangereikt kun je direct toepassen op school, thuis èn op je werk. Door met je kind deze workshop te volgen, kun je samen thuis verder oefenen.

Workshop informatie
Voor de workshop Geprikkeld? kun je kiezen voor de woensdagmiddag of donderdagavond. De maximale groepsgrootte is 12 personen. Kinderen van 6-11 jaar.

Download deze informatie als PDF
Inschrijven voor deze cursus

Wieteke Damen – Geprikkeld?

'Het was ontzettend leuk
en leerzaam. Samen met mijn
dochter van 8 heb ik deze cursus gevolgd. Ik heb er persoonlijk en voor de opvoeding van mijn dochter veel van opgestoken!'