Mijn visie

“Je moet veel aandacht besteden aan het bewustzijn. Dat is één van de gebieden waarop onze samenleving niet erg thuis is. Mensen zijn onwetend als het om bewustzijn gaat. Ze denken dat je aan het bewustzijn geen aandacht hoeft te schenken, maar het bewustzijn is nu juist hetgeen dat aandacht mogelijk maakt.
Het bewustzijn zelf vereist waakzaamheid en aandacht omdat het zichzelf anders vernietigt. Het is een heel delicaat mechanisme”.

David Bohm. Theoretisch fysicus (1917-1992)

Bewust-zijn begint met bewustwording en betekent een (groeiend) inzicht in jezelf. Inzicht dus in je onderbewuste.
Weten te luisteren hoort erbij, goed kunnen kijken, de dingen zien zoals ze zich presenteren en niet zoals je denkt dat ze zijn of zouden moeten zijn. Je leert jezelf steeds beter kennen en bent je bewust van je (on)mogelijkheden.
Ook is er een voortdurende nieuwsgierigheid en wil om je verder persoonlijk te ontwikkelen en je te verdiepen in jezelf.Tenslotte ben jij de creator van je leven.
Je geeft de ‘schuld’ niet aan een ander, je acties en gedrag komen niet voort uit de aansturing van anderen; jij stuurt jezelf aan.
Als je bewust in je leven en werk staat, ga je ‘anders’ kijken. Je bent in staat grotere verbanden te zien. Je weet waar jouw (re)acties op gebaseerd zijn en herkent dit ook bij anderen. Dit levert je enorm veel voordeel op: voor jezelf, maar ook in je relaties tot anderen en in je dagelijks leven en werk.

Wanneer mensen de bereidheid hebben eerst zichzelf te onderzoeken en te leren kennen, gaat de wereld er in mijn visie heel anders uitzien. Vanuit een bewust-zijn ontstaat er een heel andere levensinstelling. Een levensinstelling waarin geen plaats is voor oordeel, competitie en macht, maar waarin plaats is voor ruimte en respect voor de uniciteit van ieder mens en zijn potenties.
Spiritualiteit heeft met alles te maken en legt de samenhangen bloot op het diepste zijnsniveau. Er is dan een bewustzijn in relatie tot de wereld waarin je leeft en de verantwoordelijkheid die je daarvoor hebt. Alles is met alles verbonden.
Dan werken mensen vanuit verbinding, waardoor er kwaliteit, plezier en creativiteit in het leven en werk is.