Achtergrondinformatie

De link met de kwantum-mechanica is voor The Inner Net vanzelfsprekend. We zijn met alles verbonden en maken deel uit van het grote geheel dat energie is. Het toenemend besef in de wetenschap dat wijzelf in essentie uit energie bestaan en verbonden zijn met omringende, verstrekkende energie-velden brengt veel duidelijkheid over onze eigen mogelijkheden.
Op dit moment zijn wij met ons lichaam gematerialiseerde energie, we zijn fysiek. Net zoals een tafel, geld, een huis, een lichaam; alles wat je kunt voelen en kunt aanraken.
Onze fysieke staat is maar een onderdeeltje van het grotere energetische geheel waar we deel van uit maken.

“De wereld van de zintuigen is de wereld van de beperkende realiteit. De wereld van het vormloze gewaar-zijn is niet zintuigelijk, het is de wereld van de oneindige frequenties. De innerlijke wereld van energie (gevoelens zijn ook energie) brengt de uiterlijke wereld van vorm voort. Een gewenste verandering van omstandigheden zal dus alleen volgen op een overeenkomstige verandering in de innerlijke instelling.”
Jan Bommerz ‘Minder moeten, meer flow’)

Dit betekent dat wijzelf onze eigen wereld creeëren. Je hebt bijvoorbeeld slechte ervaringen opgedaan met managers in je werk. Eigenlijk heb je geen vertrouwen in welke manager dan ook en dit is wat je uitstraalt. Zodra er een nieuwe manager op jouw afdeling komt, blijkt dat ook deze man/vrouw jouw slechte ervaringen versterkt. Je hebt door jouw uitstraling: 'managers zijn niet te vertrouwen' precies zo’n manager aangetrokken!
Dit is het principe van de spirituele wet van de aantrekkingskracht: jijzelf bent de magneet. Een ander voorbeeld: je hebt moeite met mensen die erg zelfverzekerd zijn, die alles altijd heel goed lijken te weten in woord en actie. Elke keer weer trek je die mensen aan die jou eigenlijk je eigen groeimogelijkheden laten zien!
Deze ‘aantrekking’ heb je niet in woorden laten horen. Dit aantrekken heeft alles te maken met je eigen energie.

De niet-fysieke wereld, kunnen we met onze fysieke zintuigen niet waarnemen, simpelweg omdat deze een andere frequentie heeft. De frequentie die daarbij hoort, is de taal van de stilte. Het vraagt afstemming op deze zijns-frequentie, om ermee te kunnen communiceren. Dit is het gebied waar je antwoorden en je mogelijkheden liggen, die de relatie vormen met het door jou ervaren probleem en jouw wensen.
Dit vanuit stilte met elkaar communiceren, heeft als voordeel, dat jijzelf geen ellenlange (verbale) verhalen hoeft te vertellen. Soms is het gewoon lastig om uit te leggen hoe je je voelt.
Ook wanneer je daar wel toe in staat bent, kan een gesprek op zijns-niveau je snel concrete antwoorden en inzicht in je probleem opleveren.