Kinderen, jongeren & studenten

'Ik verzeker jullie, als je niet verandert en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan. Wie zichzelf klein maakt en wordt als dit kind, die is de grootste in het koninkrijk van de hemel.'
Jezus

Jonge kinderen en gevoelige kinderen
Jonge kinderen hebben nog geen beschermlaagje tegen allerlei prikkels uit hun omgeving. Ze zijn gevoelig en kwetsbaar. Een drukke schoolklas, vriendjes, huiswerk, er is veel dat moet, al op jonge leeftijd. Sommige kinderen zijn extra ontvankelijk en gevoelig voor wat er in hun omgeving gebeurt. Ze voelen snel aan wat er in de ander omgaat. Ze kunnen daardoor eerder uit balans raken. Gedrag weerspiegelt altijd de innerlijke gemoedstoestand.

Ook de situatie thuis kan een oorzaak zijn voor het ontstaan van problemen in het gedrag. Na scheiding, overlijden of wanneer de relatie te wensen overlaat. Als ouder weet je soms niet meer welke bijdrage jij kunt leveren.
Als je je als ouder verder wilt ontwikkelen als begeleider in de opvoeding, kunnen één of meerdere gesprek de moeite waard zijn.

Oouder(s) kunnen aktief betrokken worden bij het begeleidingsproces. Je ontvangt na elk bezoek een verslag, aangevuld met praktische tips waar thuis verder mee gewerkt kan worden. Met zekere regelmaat wordt met jou als ouder/ouders, de voortgang thuis- en op school besproken.
Een eerste gesprek is altijd met je kind en jou. Als een kind erg jong is, wordt met één van de ouders een uitgebreid gesprek van ca. 2 uur gevoerd, om de kern van het probleem duidelijk te krijgen.

Wat kan het opleveren voor je kind?
• meer zelfvertrouwen en leren vertrouwen op hun lichaam,
op wat ze voelen,
• minder angsten
• minder piekeren en tobben, dus beter slapen
• leren omgaan met hun gevoeligheid
• zich leren beschermen, zonder zichzelf af te sluiten
• voor zichzelf op durven komen
• onbezorgder in het leven staan

Jongeren
Als jongere komt er op de middelbare school heel wat op je af. Wisselende docenten, leren, vrienden en vriendinnen, feesten, cijfers en resultaten, ouders, huiswerk maken en plannen. Soms loop je even vast en kun je slecht slapen, je kunt angstig worden voor proefwerken of examens , je voelt je ongelukkig, kan er met niemand over praten of er is niemand die jou begrijpt.

Studenten
Ben je een fase verder en inmiddels student, dan heb je een keuze gemaakt. Maar, is het de goede of twijfel je? Stoppen of doorgaan. Niet uitkomen met je tijd, eenzaamheid, concentratieproblemen….
Voor al dit soort onderwerpen kun je bij The Inner Net terecht.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op.
Wellicht kan ik je op weg helpen.

Joas Gideonse (11)

'Ik kwam bij Joke omdat ik mij niet goed kon concentreren in de klas. Als ik bij haar was voelde ik me goed en rustig. Ook kon ik dat op school! Het heeft echt geholpen!'